Навигация

Новини

Да запазим децата на пътя

Ученическа викторина - областен кръг

Областният кръг на ученическата викторина „Да запазим децата на пътя” се проведе днес в залата на V ОУ „Митьо Станев” гр. Стара Загора. Участие в нея взеха три училища от областта: СОУ „Васил Левски” гр. Гълъбово, ОУ „Мати Болгария” от гр. Казанлък и V  ОУ „Митьо Станев” гр. Стара Загора. Всяко от тях излъчи свои представителен отбор от четирима състезатели, които днес се включиха в оспорваната битка.

След старта на викторината, даден от г-жа  Татяна Димитрова, началник на РИО – Стара Загора, председателят на журито – гл. инспектор Пламен Момчев началник сектор "Пътна полиция" - ОДМВР - Стара Загора запозна участниците с регламента. За да се явят на националното ниво на викторината, което ще се състои в Бургас от 14 до 16 май трита отбора решаваха тест-листовка с 20 въпроса. Във втори кръг отборите колективно отговаряха на въпроси от викторина. Третата, последната част от оспорваното до последния момент състезание, а именно откриването на неизправност по велосипед, решаване на казус по долекарска помощ и сглобяване на  пъзел – пътен знак не успя да излъчи победителя. След приключването й и сумиране на резултатите се оказа, че два от отборите са с равен брой точки и техните капитани решаваха допълнително листовка с въпроси по безопасност на движението. И тук обаче резултатът бе отново равен, като според регламента при второ равенство победител става този отбор, който е показъл по-добър резултат на практическото задание  на долекарска помощ. 

След края на двучасовото състезание, журито и организаторите на викторината – Регионален инспекторат по образование – Стара Загора, Сектор „Пътна полиция” – ОДМВР – Стара Загора, Съюз на българските автомобилисти в лицето на г-н Стоян Желязков  и Български червен кръст в лицето на г-жа Мария Енчева излъчиха победителят. На първо място се класира отборът на СОУ „Васил Левски” гр. Гълъбово, които заминават за националното ниво в Бургас, на второ място е отборът на V ОУ „Митьо Станев” Стара Загора, а на трето – ОУ „Мати Болгария” гр. Казанлък. Всички участници получиха награди за отличното си представяне.


       

• Илюстрация

JPG — 225KB

• Илюстрация

JPG — 216KB

• Илюстрация

JPG — 213KB